با توجه به پیشرفت تکنولوژی و گسترش استفاده از اینترنت، کسب و کارهای بسیار نوین و سودآوری در ایران به وجود آمدند. امروزه اکثر مردم هر نیازی داشته باشند ابتدا در گوگل جستجو میکنند و بسیاری از این جستجو ها به خرید محصولات یا خدمات ختم میشوند. با شیوع بیماری کرونا، بسیاری از کسب و کارها آنلاین شدند و خرید آنلاین بین مردم نسبت به قبل بیشتر رایج شد. یعنی امروزه دیگر مثل قبل نیست که مردم با خرید آنلاین یا جستجوی اینترنتی نا آشنا باشند. پس دقت کنید اگر منبع درآمد خودتان را آنلاین نکنید، به احتمال خیلی زیاد در سالهای آینده رقیبان شما را کنار خواهند زد.
در مرحلهای که هستیم، تقریبا بهترین موقع برای حضور در دنیای دیجیتال و اینترنت است. این فضا جدید است، رقیبان هنوز هم کم هستند و رقابت چندان سخت و طاقت فرسا نیست. در این آموزش ساخت سایت با وردپرس را قرار است انجام دهیم. نگران نباشید، در ادامه توضیح خواهیم داد که وردپرس چیست؟ و چرا باید از آن برای ساخت سایت استفاده کنیم؟
در این مجموعه آموزشی شما قرار نیست برنامه نویسی یاد بگیرید، ما باهم آموزش کار با وردپرس را کار میکنیم و شما در پایان مجموعه آموزشی قادر خواهید بود خودتان بدون داشتن دانش برنامه نویسی وبسایت راه اندازی کنید و آن را مدیریت کنید.
وردپرس چست؟

وردپرس (WordPress) یک نرمافزار رایگان برای مدیریت سایت است. با کمک وردپرس قادر خواهید بود بدون نیاز به دانش برنامه نویسی یک سایت بسازید و از طریق پنل مدیریت وردپرس محتوای سایت خود را ایجاد یا ویرایش کنید.
ممکن است در طول روز به سایتهای مختلفی سر بزنید، تقریبا ۵۰ درصد آن سایتها از وردپرس استفاده میکنند. ما در این آموزش صفر تا صد آموزش وردپرس را با هم کار خواهیم داد.
پیشنیازهای ساخت سایت

فرض کنید میخواهیم یک کسب و کار غیر آنلاین(سنتی) راهاندازی کنیم. خب، پیش نیازها یا نیازهای اولیه برای آن انتخاب یک اسم و اجاره یک مغازه است. یعنی نیاز داریم برای کار خود یک نام انتخاب کنیم که مردم از این طریق ما را بشناسند و نیاز داریم یک مغازه یا به عبارتی فضایی برای فروش اجناس یا خدمات خود اجاره کنیم. برای ساخت سایت هم دقیقا به همین شکل است.
برای طراحی سایت نیاز به یک نام داریم که به آن دامنه یا دامین (Domain) گفته میشود. و همچنین نیاز داریم فایلها، تصاویر و … را در یک فضایی نگهداری کنیم و به بازدیدکنندگان نمایش دهیم که به آن فضای میزبانی یا هاست (Host) گفته میشود. به همین سادگی. حالا کمی بیشتر این دو مورد را توضیح خواهیم داد.
دامنه چیست

دامنه همان نام سایت است. نامی که کاربران باید از آن طریق به سایت شما مراجعه کنند. مثلا دامنه سایت ما rahkarnet.com است. دامنه ها از دو بخش نام دامنه + پسوند تشکیل میشوند. پسوندهای بسیار مختلفی برای دامنهها وجود دارد. پسوندهای رایجی که حتما به گوش شما رسیده است شامل ir ، net ، com ، org میباشند.
هاست چیست

فضای میزبانی یا هاست همانطور که گفتم فضایی است که ما به صورت ماهانه یا سالانه اجاره میکنیم و تمام محتوای سایت خود را در آن ذخیره میکنیم. این محتوا شامل تصاویر، متنها و به صورت کلی تمام دادههای سایت ماست. به زبان سادهتر در واقع شما یک کامپیوتر همیشه روشن و متصل به اینترنت را اجاره میکنید و محتوای سایت خود را در آن ذخیره میکنید. این کامپیوتر به صورت شبانهروزی آماده است تا زمانی که بازدیدکنندهای به سایت شما مراجعه کرد، محتوای مورد نظر را به آن نمایش دهد.
اتصال دامنه به هاست

پس از تهیه دامنه و هاست، باید دامنه خود را به هاست متصل کنید تا زمانی که آدرس سایت شما را کاربر وارد کرد، محتویات سایت شما که در هاست قرار دارد نمایش داده شود. این کار به وسیله DNS دامنه انجام میشود. پروسهی بسیار سادهای است که حتما باید انجام دهید تا سایت شما به درستی در دسترس قرار بگیرد.
شروع طراحی سایت با وردپرس

مرحله اول برای راهاندازی سایت را آموختیم. پس بنابر این برای شروع نیاز به دامنه و هاست داریم. قدم بعدی نصب وردپرس است.
در جلسه بعدی به صورت قدم به قدم و عملی همه این موارد را به زبان ساده و کاربردی آموزش خواهیم داد. شما پس از دیدن این جلسات آموزشی قادر خواهید بود که سایت طراحی کنید. این مجموعه آموزشی برای کسانی که قصد کسب درآمد از طریق طراحی سایت را دارند مفید خواهد بود و در پایان آموزش شما میتوانید هر مدل سایتی را با کمک وردپرس طراحی کنید.
نظرات
مقاله آموزنده ای بود خواستم فقط تشکر کنم ازتون
با سپاس فراوران
ببخشید جسارتا قالب سایت شما چیه؟
سلام
قالب سایت ما وودمارت هستش.
با تمام توان ادامه میدم و سپاس از شما که انقدر خلاصه و با حوصله توضیح میدینم
سلام من ووکامرسو آپدیت کردم تنظیمات واحد پولی ووکامرس تبدیل شده به دلار
چطور میتونم درستش کنم؟
سلام. به قسمت ووکامرس > پیکربندی بروید
تنظیمات مربوط به واحد پولی در اون قسمت است. البته آموزششو در سایتمون داریم:
میتونید آموزش تبدیل واحد پولی ووکامرس را مطالعه کنید.
سلام
ممنون از سایت خوبتون خیلی مختصر و مفید بود