قالب وردپرس چیست؟ اگر شما بخواهید سایت راه اندازی کنید و از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده کنید، احتمالا اولین چیزی که به آن بر میخورید انتخاب قالب مناسب با موضوع فعالیت شماست. ما در این نوشته میخواهیم باهم در مورد قالبهای وردپرس کار کنیم. دوستان گرامی، آموزش نصب و راه اندازی قالب وردپرس در قسمت بعدی آموزش قرار داده شده است. در این قسمت فقط میخواهیم تعاریف و راههای مختلفن پیدا کردن قالب مورد نیاز را بررسی کنیم.
قالب وردپرس چیست؟
قالب وردپرس یا پوسته وردپرس در واقع ظاهر سایت شما میباشد. وقتی تصمیم میگیرید که سایت خود را با سیستم مدیریت محتوای وردپرس بسازید، نیاز به یک قالب مناسب با موضوع فعالیت خود دارید.
توجه داشته باشید همانطور که جلسه اول آموزش وردپرس گفتیم، وردپرس دارای نزدیک به ۸۰۰۰ قالب رایگان و بالغ بر ۱۰ هزار قالب تجاری است و همین مسئله باعث شده است کاربران تقریبا برای هر نیازی که بخواهند قالب مناسب خود را پیدا کنند.
پس قالب وردپرس در واقع نمای ظاهری سایت شماست. البته این نکته را مد نظر داشته باشید که در بعضی موارد قالبی که انتخاب کنید شامل ظاهر و امکانات سایت شما میشود. مثلا فرض کنید شما میخواهید یک سایت املاک راه اندازی کنید. قالبی که انتخاب میکنید میتواند تمام امکاناتی که نیاز دارید را در بر بگیرد.
پس در واقع یکی از مهمترین مراحل راه اندازی سایت با کمک وردپرس، انتخاب قالب مناسب است.
انواع قالبهای وردپرس
قالب های وردپرس به صورت کلی به سه دسته تقسیم میشوند:
- قالبهای رایگان
- قالبهای تجاری (premium)
- قالبهای نال شده (nulled)
قالب رایگان وردپرس چیست؟
قالبهای رایگان در وردپرس معمولا به قالبهایی گفته میشود که در مخزن اصلی وردپرس (wordpress.org) قرار دارند. این قالبها معمولا تمام امکانات یا بخشی از امکانات خود را به صورت رایگان در اختیار شما قرار میدهند.
قالبهای رایگان وردپرس را به سادگی آب خوردن میتوانید نصب و ره اندازی کنید. در جلسه بعدی آموزش نصب قالب وردپرس در مورد نصب و راه اندازی قالبها صحبت کردهایم.
قالب تجاری یا قالب پریمیوم وردپرس چیست؟
قالبهایی وجود دارد که برای نصب و راه اندازی آنها، ابتدا باید آن قالبها را بخرید. یعنی به ازای دریافت قالب باید هزینه پرداخت کنید. معمولا این سری قالبها در مارکتهای فروش قالب وردپرس مثل themeforest.net موجود است.
توجه: بعضی از قالبها نسخه رایگان آنها در مخزن اصلی وردپرس با امکانات محدود وجود دارد و برای فعال شدن تمام امکانات باید نسخه تجاری آنها را تهیه کنید.
قالب نال شده وردپرس چیست؟
قالبهای تجاری در وردپرس معمولا دارای قفل نرم افزاری هستند. به زبان سادهتر قالبهای تجاری در وردپرس معمولا لایسنس دارند و شما نمیتوانید بدون داشتن لایسنس آنها را فعال کنید.
قالب نال شده در وردپرس به قالبهای تجاریای گفته میشود که در سطح اینترنت برای دانلود موجود است که اگر لایسنس داشته باشد، لایسنس آن غیر فعال شده است ی به عبارت دیگر نال شده است.
ــ قالب نال شده چه عیبی دارد؟
قالب نال شده وردپرس، ممکن است دارای کدهای مخرب باشد. یکی از معروفترین بد افزارهایی که در قالبهای نال شده معمولا وجود دارد wp-vcd نام دارد. در آینده در مورد این بدافزار توضیح خواهم داد.
همچنین در اکثر مواقع وقتی شما قالب نال شده دانلود میکنید و میخواهید از آن استفاده کنید، معمولا نسخه نهایی قالب را در اختیار ندارید.
ــ قالب نال شده چه مزایایی دارد؟
شما با استفاده از قالب نال شده، میتوانید سایت خود را ایجاد کنید و با تمام قسمتها و امکانات قالب کار کنید. به نظر من قالب نال شده میتوانید انتخاب مناسب باشد در شرایطی که قصد آزمایش قالب را دارید.
بالاخره از قالب نال شده استفاده کنیم یا نه؟
پاسخ به این سوال در واقع “نه” است. اما به نظر من با توجه به قیمت قالبها و از همه مهمتر آشنایی با مدیریت قالبها، برای شروع میشود از قالب نال شده استفاده کرد و برای استقرار وبسایت و رونمایی از نسخه اصلی سایت از قالب اورجینال استفاده کرد.
قالب راستچین وردپرس چیست؟
قالب راستچین وردپرس در واقع به معنای پشتیبانی قالب از زبانهای راستچین دنیاست. در واقع شما وقتی قالبی از وردپرس را مشاهده کردید که در توضیحات آن به گزینه RTL support اشاره کرده بود به این معناست که این قالب زبانهای راستچین را پشتیبانی میکند.
اما یک اشتباه رایج هست که راستچین بودن قالب وردپرس را بعضآ با بومی سازی قالب اشتباه میگیرند. بومی سازی قالب در واقع تمام فعالیتهایی است که یک قالب را برای یک منطقه شخصی سازی کنیم. مثلا فونت مناسب اضافه کنیم یا مثلا تقویم آن را شمسی سازی کنیم و ازین دست کارها.
یک نکتهای که باید بگم، تقریبا اکثر قالبهای محبوب وردپرس به خودی خود هم راستچین هستند و هم شما میتوانید فونت دلخواه روی آنها نصب کنید.
قالب وردپرس در مدیریت وردپرس کجاست؟
اگر شما قسمتهای قبل آموزش ساخت سایت با کمک وردپرس را مشاهده کرده باشید، تا قسمت قالبها در وردپرس را به شما یاد دادیم که چیست و چگونه کار میکند. و اما قسمت قالب یا پوسته در وردپرس.

بعد از ورود به پنل مدیریت وردپرس، در منوی سمت راست گزینهی نمایش > پوستهها مربوط به مدیریت پوسته یا قالب وردپرس است. از طریق این قسمت تمام قالبهایی که روی سایت شما نصب است را مشاهده میکنید. همچنین میتوانید قالب جدید اضافه کنید و یا قالبهای موجود را حذف کنید.